Miksi työskennellä karjan kanssa

Kun työskentelemme karjan kanssa oikein ja kiirehtimättä, silloin myös karja oppii. Työskennellessämme karjan kanssa jalkasin olemme naudan silmissä pienikokoisia, kun taas istumme hevosen selässä nauta näkee meidät paremmin ja vastaa pyyntöihimme nopeammin. Tämä tuo meille ratsastajille toisaalta haastetta jossa joudumme kontrolloimaan emotioitamme niin että annamme karjaa kohtaan mahdollisimman vähän painetta. Mutta samalla mahdollisuuden opettaa nautaa meidän käsittelylle.

Hevosella lähestyessämme karjaa meidän tulee pystyä nopeasti poistamaan paine kun siihen on tarvetta. Tämän takia hevonen tulisi opettaa olemaan rauhallinen karjan kanssa, tämä opetus hevoselle onnistuu vain rauhallisesti etenemällä.

Hevonen voi karjatyöskentelyn yhteydessä opettaa uusia asioita meille ihmisille. Se voi opettaa meitä ihmisiä olemaan parempia. Hevosen kanssa voimme harjoitella olemaan kärsivällisiä. On olemassa sananlause joka kertoo että hevosen ulkokuori on hyväksi meidän sisäiselle maailmallemme. Hyvän hevosen selässä ratsastaessamme pystymme myös lievittämään stressiämme.