Historia

Vaquero historia on saanut alkunsa Kaliforniasta. Vaquero tyyliin on tullut vuosien aikana monta uutta suuntausta, kuitenkin osa harrastajista vielä tänäkin päivänä pitää kiinni alkuperäisestä tavasta kouluttaa ja ratsastaa hevosia. Nämä hevosmies taidot ovat periytyneet mitä ilmeisimmin espanjan ratsuväen kautta jonka uskotaan saaneen vaikutteita kaukaisesta Egyptistä ja sieltä kulttuuri on myöhemmin levinnyt Espanjan kautta Amerikkaan.

Varsinainen vaquero kulttuuri sai alkunsa vasta 1769 kun retkikunnat lähtivät Meksikosta San Diegoon ja toivat mukanaan sinne karjaa sekä hevosia. Tarkoituksena oli tuolloin perustaa siirtoimaa jossa Fransiskaaniset isät tekivät lähetystyötä ja perustivat alueille karjatiloja. Karjatiloilla alkoi vähitellen muodostumaan kulttuuri jossa taitavat ratsastajat sekä hevosenkäsittelijät siirsivät hevosten avulla karjaa, ympärille muodostui myös käsityöntekijöitä jotka valmistivat ratsastukseen käytettäviä varusteita.

Kalifornian vaquero kulttuuri kehittyi hienoimmaksi taiteeksi käsitellä hevosia yhdysvalloissa. Parhaimmat vaquerot kutsittiin nimeltä "Californios". Nämä ratsastajat olivat tunnettuja siitä että pystyivät tekemään hevosistaan keveitä sekä joustavia ratsastajan pehmeälle kädelle.